(untitled) (PANGEEA, 2025)
Rolul factorilor climatic în evoluţia versanţilor Târnavei Mari între Copşa Mică şi Blaj. Abstract: Clima temperată-continentală a văii Târnavei Mari exercită influenţe semnificative asupra proceselor de modelare a reliefului, prin elemente precum radiaţia solară, temperatura, umiditatea şi precipitaţiile, în relaţie cu alţi factori fizico-geografici, pentru a înţelege ritmul desfăşurării proceselor de modelare a reliefului şi direcţia de evoluţie a formelor de relief. Valorile termice, radiaţia solară, umiditatea, precipitaţiile şi ciclicitatea aerului contribuie la activitatea agricolă locală (viţa de vie, pomii fructiferi) şi la dinamica luncii şi versanţilor. Fenomene precum ceaţa, vânturile dominante şi variaţia temperaturii în sezon sunt discutate.