(untitled) (PANGEEA, 2025)
Cartea funciară în lumina noului Cod Civil. Cu privire la proprietatea asupra terenului şi drepturile reale adiacente acesteia, publicitatea se realizează prin cartea funciară. Publicitatea asigură efectiv opozabilitatea dreptului de proprietate asupra terenului, astfel încât terţii să aibă cunoştinţă despre titularul/titularii dreptului, precum şi despre situaţia juridică a bunului imobil respectiv.