(untitled) (PANGEEA, 2025)
Acest articol examinează originea Moţilor şi Mocanilor din Munţii Apuseni, discutând principalele teorii istorice şi lingvistice despre originea daco-romană şi evoluţia identităţii româneşti în această regiune, precum şi rolul tradiţiilor, limbii şi formelor de organizare socială.