(untitled) (PANGEEA, 2025)
Acest articol analizează influenţa politicilor macroeconomice asupra mediului înconjurător, cu accent pe efectele politicilor de stabilizare pe termen scurt şi ale politicilor de ajustare structurală, discutând modul în care politicile fiscale şi monetare afectează cererea agregată şi utilizarea resurselor naturale, precum şi rolul liberalizării comerţului, al barierelor comerciale şi al politicilor de preţuri în orientarea utilizării resurselor. De asemenea, se examinează interacţiunea dintre demografie şi mediu în contextul tranziţiei economice, evidenţiind provocările României în reducerea sărăciei, creşterea ocupării şi dezvoltarea durabilă.