(untitled) (PANGEEA, 2025)
Studiu geografic şi geomorfologic al Dealurilor Ocnei Mureş, prezentând cadrul geologic, morfologic şi hidrografic al regiunii. Sunt descrise subunităţile principale (Depresiunea Fărău, Depresiunea Lopadea Nouă, Depresiunea Ozdului, Dealurile Bucerdei şi Pănadei), interfluviile, bazinul hidrografic al Mureşului şi evoluţia văilor sub influenţa subsidenţei, alunecărilor de teren şi proceselor actuale. Se evidenţiază relaţia dintre relief, versanţi, ape şi aşezările umane, cu referiri la potenţialele utilizări ale terenurilor şi patrimoniul arheologic din zonă.