ASPECTE GEOGRAFICE PRIVIND POPULAŢIA GERMANĂ DIN TRANSILVANIA ÎN SECOLUL AL XX-LEA ŞI LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI AL XXI-LEA (PANGEEA, 2025)
Abstract în română: Analiză geografică a populației germane din Transilvania în secolul XX și la începutul secolului XXI, cu accent pe distribuția spațială și evoluția numerică în 1900, 1930, 1977, 1992, 2002 și 2011, precum și pe migrația și factorii socio-economici care au condus la scăderea numărului de sași, impactul celui de-al Doilea Război Mondial și emigrația din perioada comunistă și postcomunistă.