EVOLUȚIA POPULAȚIEI ȘI A MEDIULUI NATURAL ÎN COMUNA SFÂNTU GHEORGHE, JUD. TULCEA, ÎN PERSPECTIVĂ A DEZVOLTĂRII DURABILE (PANGEEA, 2025)
Evoluția populației și mediului natural în comuna Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, în perspectivă a dezvoltării durabile. Satul Sfântu Gheorghe s-a transformat într-o atracție turistică, beneficiind de apa din Deltei, zile însorite și nisip fin. În ciuda acestor aspecte pozitive, în ultimii ani s-a înregistrat o scădere demografică; dacă nu se vor lua măsuri pentru revitalizarea zonei, fenomenul poate duce la o degradare ireversibilă a mediului și a traiului local.