MAI 1848 (PANGEEA, 2025)
Abstract: Analiză istorică a mișcărilor revoluționare din 1848 în Transilvania, concentrată pe afirmația națională a românilor, condiția țăranilor și reacțiile autorităților. Se evidențiază rolul Blajului, al dascălilor patrioți și al liderilor românilor precum Ioan Inocențiu Micu și Aron Pumnul, precum și Adunarea națională de la Blaj din 3/15 mai 1848, care a cerut drepturi, libertăți și unire cu celelalte provincii românești.