PRINCIPIILE INTEGRARII PROBLEMATICII PROTECŢIEI MEDIULUI ÎN STRUCTURA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI UNIVERSITAR (PANGEEA, 2025)
Acest articol examinează necesitatea integrării problematicii protecției mediului în structura învățământului universitar, subliniind obiectivele, rolul cunoștințelor ecologice și necesitatea unei abordări interdisciplinare în curricula universitară. Se discută formarea cadrelor didactice, metodele de integrare a protecției mediului în toate disciplinele, precum și impactul asupra dezvoltării abilităților studenților de analiză critică a problemelor de mediu și a responsabilității sociale și economice.