ORAŞUL OCNA MUREŞ. PREZENTARE GENERALĂ (PANGEEA, 2025)
Orașul Ocna Mureș este prezentat în această lucrare drept o localitate situată pe cursul mijlociu al râului Mureș, cu istorie centenară și dezvoltare industrială legată de exploatarea sării. Textul descrie poziția sa geografică, infrastructura de transport, spațiile verzi și peisajele din jur, precum și rolul orașului în contextul regional și turistic. Se menționează legături cu localități în apropiere și fostele facilități industriale, precum instalațiile legate de Salina, Băile Sărate, și evoluția sa urbană după 1950.