PROBLEMATICA CUTELOR DIAPIRE DE SARE DIN SV DEPRESIUNII COLINARE A TRANSILVANIEI (SECTORUL AIUD – ALBA IULIA) (PANGEEA, 2025)
Acest articol tratează cutelе diapire de sare din Depresiunea Colinare a Transilvaniei, cu focalizare pe sectorul Aiud–Alba Iulia. Se prezintă contextul geologic-tectonic, evoluția paleogeografică și aspectele morfologice ale diapirismului sării, precum și implicațiile pentru relieful și hidrogeografia zonei, având în vedere tranzițiile de la regimuri carpatice la depresiunare și relevanța economică a acestor formațiuni.