VALENŢELE TERAPEUTICE ALE FACTORILOR DE CURĂ DIN STAŢIUNEA BALNEARĂ OCNA MUREŞ (PANGEEA, 2025)
Acest articol examinează valorile terapeutice ale factorilor naturali de cure din stațiunea balneară Ocna Mureș, cu accent pe apele minerale cloruro-sodice, extrem de concentrate și pe profilul farmacodinamic al acestora. Sunt prezentate clasificările apelor minerale și indicațiile terapeutice pentru utilizarea externă în bai și băi în bazin, precum și efectele asupra corpului în funcție de concentrația apei sărate. Se detaliază aplicații pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni reumatismale, afecțiuni neurologice, ginecologice și respiratorii, precum și impactul potențialului terapeutic asupra valorificării factorului de cura în stațiune.